Koledar dogodkov

<
JUNIJ 2018
>
PonTorSreČetPetSobNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

26.11.2012

ZADREČKE ZDRAHE ponovno na gornjegrajskem odru

V soboto 24.11.2012 smo po desetih letih ponovno uspešno postavili na naš oder ljudsko komedijo "ZADREČKE ZDRAHE".

Z veliko nestrpnostjo in tremo smo čakali na ta dogodek. Za nami so večmesečne priprave in ves trud se je to soboto manifestital na našem odru.

Ko smo za zaveso čakali, da se le ta odpre, nam je že sam šum, ki je prihajal iz dvorane, dal slutiti, da vas je bilo veliko, ki ste prišli pogledat rezultat našega dela in trema je še naraščala, hkrati pa je v nas rastlo navdušenje in neučakanost. Kdaj bo že Rudi dal znak za začetek?!! Koliko je ura?!! Je vse in vsak na svojem mestu?!! Ko pa v zaodrju pomežiknejo luči, se zavemo, da gre zares. Napočil je trenutek, na katerega smo čakali, za katerega smo delali in še zadnji pogled po soigralcih... Iz dvorane se zaslišijo Zotlerjevi koraki, publika je utihnila, luč, glasba in ... GREMO!

Naslednja ura in pol sta minili kot bi mignil. Samo medsebojni pogledi in kratki komentarji ter seveda ploskanje in smeh iz dvorane, nam dajejo vedeti, da smo svoje delo opravili dobro. Še trenutek dva in oglasi se harmonika. Zaplešemo po odru, zavesa se zapre in preplavi nas veliko olajšanje. Z naših ramen odpade breme odgovornosti - odgovornosti do vas, spoštovana publika, odgovornosti do celotne ekipe, ki je bdela nad nastajajočo predstavo, odgovornosti do naših prednikov... Klemen nam je na generalki dejal, da je ta predstava poklon našim prednikom, našemu narečju, načinu življenja v naših krajih. Prepričana sem, da nas je ta misel vodila in spremljala skozi premiero in nas bo spremljala še na vseh ponovitvah.

Hvala vsem - vam spoštovani gledalci, ki ste nas prišli pogledat v tako lepem številu in najlepša hvala celotni ekipi. Najboljši ste.

Tatjana Bezovšek

ZADNJE NOVICE