Koledar dogodkov

<
JUNIJ 2018
>
PonTorSreČetPetSobNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

11.01.2012

Plan dela Kulturnega društva Gornji Grad za leto 2011


V sezoni 2010/2011 smo v Kulturnem društvu postavili na oder predstavo »Oblast«, v režiji Petek Klemna. S predstavo bomo v spomladanskih mesecih leta 2011 še gostovali po številnih odrih. Planiranih imamo še 15 ponovitev in sicer v Šoštanju, Mekinjah, Lučah ob Savinji, Šmartnem ob Paki, Ljubnem ob Savinji, Podnanosu, Rečici ob Savinji, Kokrici, Ločah pri Poljčanah, Bočni, Solčavi, Mozirju, Gornjem Gradu, Vranskem ter Kranju.

Prijavili smo se tudi na »Gledališko ogledalo« - našo predstavo si bo ogledal selektor, ki bo ocenil, če se lahko udeležimo območnega Linhartovega srečanja odraslih gledaliških skupin. Pred leti nam je to uspelo s predstavo "Zadrečke zdrahe".

V letu 2011 planiramo v sklopu galerijske dejavnosti postaviti sedem razstav. Ob otvoritvi vsake posamezne razstave bomo pripravili tudi kulturni program in druženje ter klepet z avtorjem.

V aprilu bo kiparska razstava, ki jo bo postavila Blanka Božič. Sledile bodo štiri slikarske razstave in sicer se nam bodo predstavili Klemen Volovšek, društvo Gal, slikar Mehle ter Smrečnik Vlado. Jeseni bomo pripravili še dve razstavi v avli kulturnega doma. Razstavljala bosta Smrečnik Vlado in Dešman Miha.

Lansko leto smo pripravili dva literarna večera, ki sta bila dobro obiskana. To nas je vzpodbudilo, tako smo se odločili, da ustanovimo literarno skupino, ki bo delovala v okviru KD Gornji Grad. Ta literarna skupina bo v letošnjem letu pripravila štiri dogodke. Planirana sta dva literarna večera z gostoma. V našo sredo bomo povabili Vinka Möderndorferja ter Berta Savodnika. Pripravili bomo tudi dve bralni uprizoritvi v izvedbi naših članov.

S septembrom bo večina naše pozornosti in dela usmerjenega v postavitev nove igre. Premierno uprizoritev planiramo v novembru, ter še tri ponovitve do konca leta.

S sodelovanjem JSKD Mozirje bomo pripravili dve prireditvi na medobčinski ravni. Srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov pod imenom »Cicido« se bo odvijal v aprilu, v juniju pa še območno srečanje malih pevskih skupin pod naslovom »Odmev z Menine«.

Lani smo navezali stike z Makedonskim kulturnim društvom Sv. Ciril in Metod iz Kranja. Planiran je naš obisk v Kranju s predstavitvijo igre »Oblast«, dogovarjamo pa se za organizacijo »Makedonskega večera«, kjer bi nam MKD SV. Ciril in Metod predstavilo makedonsko kulturo, njihove plese in glasbo ter njihove narodne noše.

Tako kot že vsa leta bomo sodelovali še na številnih prireditvah, ki se bodo odvijale v našem kraju (občinski praznik, gobarska razstava, razstava ročnih del, čebelarski praznik, srečanje starejših krajanov). V dvorani bomo gostili učence OŠ Gornji Grad.

V dogovoru smo tudi z nekaj prijateljskimi kulturnimi društvi, da se nam bodo predstavili s svojimi odrskimi deli. Na našem odru pričakujemo igralske skupine iz Mekinj, Šmartnega ob Paki ter iz Podnanosa.

V decembru planiramo izvedbo prednovoletnega koncerta in igrico za otroke v predbožičnem času.

Lani smo pristopili tudi k večjim investicijskim vlaganjem, tako smo sredstva, ki nam jih je namenila Občina Gornji Grad namenili za izboljšanje toplotne izoliranosti objekta. V letošnjem letu imamo namen dela nadaljevati, saj je v zaodrju potrebnih še veliko vlaganj, da bo oder posodobljen, kar bo omogočilo še boljše pogoje dela in s tem še kakovostnejše predstave.

ZADNJE NOVICE